Even voorstellen

Ik ben Femke Bull, getrouwd en moeder van drie kinderen. Als docente en mentor heb ik ruim tien jaar ervaring binnen het VO en MBO onderwijs. In mijn werk stuitte ik vaak op de problematiek en de hulpvragen die er zijn bij jongeren. Helaas was er op school vaak niet voldoende tijd om de jongeren op die wijze te coachen zoals ik dat soms zou willen. 

Steeds meer zag ik het gebeuren dat niet alleen de jongeren, maar ook de ouders/ verzorgers, met de handen in het haar zaten en van het kastje naar de muur werden gestuurd. Met als resultaat dat er geen hulp kwam en dat het alleen maar langer duurde voordat er een oplossing kwam en de jongere zich gehoord en geholpen voelde.
Iedere jongere ( en ouders/verzorgers) heeft recht op de juiste hulp wanneer ze er zelf niet meer uitkomen. Om deze hulp te kunnen bieden heb ik, aansluitend op mijn lesbevoegdheid, de opleiding tot jongeren-/ en studiecoach gevolgd.

Wat het coachen van jongeren zo bijzonder maakt is dat wanneer ze vastlopen, of denken dat er iets niet gaat lukken of dat ze het niet kunnen leren, ze inzien dat ze tot veel meer in staat zijn dan dat ze zelf gedacht hadden. Soms is een klein zetje in de juiste richting, of een heldere blik op de situatie al voldoende om een positieve verandering in gang te zetten. Hierdoor ontstaan er vaak nieuwe ideeën en persoonlijke groei. Dat ik hier aan kan bijdragen is toch geweldig!