Jongerencoaching

Een jongerencoach biedt hulp aan voor uiteenlopende problemen. Het gaat niet zozeer om psychotherapie, maar om een steuntje in de rug bij het dagelijkse leven. Sommige jongeren ondervinden problemen bij de dagelijkse structuur, op school, sociale contacten en/of thuis.

In mijn praktijk bied ik laagdrempelige hulp voor jongeren vanaf 12 jaar. Jongeren die  (tijdelijk) vastlopen kunnen bij mij terecht voor hulp en ondersteuning, waarbij ik uitga van de kwaliteiten die je al in je hebt. Ik help je om deze kwaliteiten in te gaan zetten om tot een oplossing te komen. Uitgangspunten hierbij zijn luisteren, reflecteren en praktisch aan de slag gaan met tips en tools.

Samen met jou maak ik een toekomstplan. Daarin staan alle stappen die nodig zijn om in de toekomst beter om te gaan met de dagelijkse problemen. Je bepaalt zelf het succes van de begeleiding: je moet er voor openstaan en het vooral zelf doen.

Bij het proces werken wij zoveel mogelijk samen met de ouders en andere mensen uit het netwerk. Is het netwerk klein? Dan help ik met opbouwen van een netwerk.

Mijn aanpak is altijd maatwerk. Samen kijken we naar wat je nodig hebt. Waar loop je tegenaan? Welke vaardigheden heb je al en welke wil je ontwikkelen? Samen zetten we de eerste stappen en bouwen de begeleiding steeds verder af.

  • Stel je zit al een tijdje niet zo lekker in je vel. Je weet niet waar het vandaan komt, je hebt van alles geprobeerd en toch lukt het niet om je wat beter te voelen.
  • Je bent een verslaving aan het ontwikkelen, zoals een game- of eetverslaving.
  • Of er is iets gebeurd in je omgeving… bijvoorbeeld de scheiding van je ouders of het verlies van een dierbare en je weet niet zo goed hoe je dit een plekje kunt geven.
  • Je voelt je (nog) niet thuis op je nieuwe school, je wordt gepest, je bent snel afgeleid of je cijfers gaan achteruit.
  • Je hebt motivatieproblemen op school.

Kortom, lukt het je ( even) niet om er zelf uit te komen, dan kan jongerencoaching iets voor jou zijn!